Vind een Circle Stone

Wilt u weten waar u in Nederland al terecht kan voor een Circle Stone? Op deze kaart vindt u alle steenhouwers die u een Circle Stone kunnen aanbieden.

Ook de begraafplaatsen die meedoen en die vrijgekomen stenen een nieuw leven gunnen, staan hier genoemd.

Begraafplaatsen

Steenhouwers

Onze partners

Margee Kemp-IJlstra

"Het heet nu duurzaamheid maar het is eigenlijk gezond verstand. Waarom zo iets moois vernietigen als het opnieuw gebruikt kan worden?"

Bezoek website

Gemeentelijke begraafplaats Nijkerkerveen

"We begrijpen dat het (verwerken van) verlies, afscheid en wijze van herdenken persoonlijk is. Een grafmonument kan daaraan bijdragen. Door ons aan te sluiten bij Circle Stone benadrukken wij het belang van duurzaam materiaal voor een grafsteen. "

Bezoek website

Hagens Natuursteen B.V.

"Natuursteen kan oneindig worden hergebruikt waarom weg gooien terwijl je initiatief van Circle Stone kunt stimuleren om bestaande grafmonumenten te hergebruiken waardoor je een bijdrage levert aan mens en milieu. "

Bezoek website

Carlo van Mierlo

"Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel Eerlijk zakendoen, met oog voor mens en milieu. Wij vinden het dan ook belangrijk om nog mooie natuursteen niet verloren te laten gaan. "

Bezoek website

Weinheimer natuursteen BV

"Weinheimer Natuursteen geeft grafmonumenten een nieuw leven! Deze monumenten zijn vaak gemaakt van miljoenen jaren oude natuursteen, zoals graniet. Maar wist u dat na verwijdering van het graf deze stenen vaak tot puin worden vernietigd? Weinheimer Natuursteen omarmt circulair ondernemen en het Circlestone-initiatief. Zo voorkomen we samen een aanzienlijke impact op het milieu. Het winnen van natuursteen vergt veel energie en belast de biodiversiteit en het milieu. Gelukkig zorgt het uitblijven van lange transportroutes voor een lagere CO₂-uitstoot."

Bezoek website

Gemeentelijke begraafplaats Hoevelaken

"We begrijpen dat het (verwerken van) verlies, afscheid en wijze van herdenken persoonlijk is. Een grafmonument kan daaraan bijdragen. Door ons aan te sluiten bij Circle Stone benadrukken wij het belang van duurzaam materiaal voor een grafsteen."

Bezoek website

Nieuwkamp natuursteen

"Wij werken graag mee aan het initiatief van Circle Stone om bestaande grafmonumenten opnieuw te gebruiken en gaan er van uit dat ook de consument hier zijn of haar bijdrage aan wil leveren. "

Bezoek website

BUHA – Doetinchem

"“Buha wil letterlijk een steentje bijdragen aan een duurzame wereld door de grafstenen voor een tweede ronde aan te bieden”"

Bezoek website

Geert en Maja van Helvoirt

"Peterse natuursteen staat voor vakmanschap en duurzaamheid. Wij werken graag mee aan het initiatief Circle Stone om mooie natuursteen opnieuw te gebruiken."

Bezoek website

Michiel van Ommen

"Onze aarde is niet onuitputtelijk. Als wij de aarde voor de volgende generaties leefbaar willen achterlaten dan moeten wij er verantwoord mee om gaan. De tijd van alles weggooien is voorbij. Hergebruik van materialen is de nieuwe standaard."

Bezoek website

Eijgelaar Natuursteen

"“De wereld van gedenken veranderd en verschuift steeds meer naar een duurzame invulling. We zijn dan ook continu op zoek naar duurzamere vormen van gedenken. In urnen zijn we al ver maar via Circle Stone kunnen wij nu ook ons beleid rondom duurzame grafmonumenten bieden.” "

Bezoek website

Siska Bod

"Duurzaam ondernemen. Wij maken de cirkel rond. "

Bezoek website

Team Zegestede

"Omdat wij geloven in duurzaamheid en het milieu een warm hart toedragen. Team Begraafplaats Zegestede"

Bezoek website

De Gedenkgroep

"“In onze huidige tijd wordt het hergebruik van materialen steeds belangrijker. Met name natuursteen en glas is heel goed opnieuw te gebruiken. Het verzoek van nabestaanden om een bijzonder stuk natuursteen te hergebruiken is voor ons een mooie uitdaging. Samen met de familie, onze ontwerpers en kunstenaars kunnen we gezamenlijk weer een mooi en uniek grafmonument ontwerpen. Door het Circle Stone initiatief kunnen wij nu eenvoudig aan die wensen voldoen en ons aantoonbaar milieubewust profileren, waardoor het prachtige natuursteen behouden blijft voor een volgende periode.”"

Bezoek website

Erik Posthuma Ronald Haveman

"Als ambachtelijk natuursteenbedrijf willen ook wij onze bijdrage leveren aan een schonere en duurzame samenleving. Door middel van het initiatief ‘Circle Stone’ geven wij nabestaanden de kans om mét ons te werken aan een duurzamere wereld… "

Bezoek website

Ronald Bruinstroop

""Natuursteen als graniet, marmer, leisteen en kwartsiet is vele miljoenen jaren oud als wij het gebruiken voor bijvoorbeeld vloeren, muren, dorpels, trappen, badkamers en aanrechtbladen. En ook grafzerken en gedenkmonumenten worden van dit prachtige materiaal gemaakt. Gek eigenlijk dat het na zo’n dertig jaar afval wordt, zodra het graf geruimd is. Wij dragen graag ons steentje bij aan een duurzame wereld door grafmonumenten te hergebruiken. We verzagen, frezen, schuren en polijsten om zo tot een geheel nieuw monument te komen dat past bij de wensen van de overledene en nabestaanden en voldoet aan de eisen van de begraafplaats. Daarmee wordt veel minder CO2 uitgestoten dan bij winnen van nieuw materiaal en het vervoeren ervan van de groeve naar de gebruiker." Wie altijd groen geleefd heeft, kan ook na zijn dood een duurzame bijdrage blijven leveren. Een mooie gedachte voor wie de aarde beter wil achterlaten aan de volgende generatie. Bij Ronald Bruinstroop Natuursteen staat dienstbaarheid voorop. Dat zijn we graag aan onze klanten, maar ook aan onze aarde."

Bezoek website

Harvas Natuursteen

"Verduurzaming en milieu zijn het gesprek van de dag. Wij dragen graag ons “steentje” bij door ons aan te sluiten bij Circle Stone. Een paar jaar geleden was hergebruik taboe, tegenwoordig krijgen wij er steeds vaker vraag naar. "

Bezoek website

Naomi Hoogenberg

"Hoogenberg-Wegerif is een familiebedrijf dat sinds 1897 al vijf generaties natuursteen bewerkt. Wij zetten ons vakmanschap graag in om daarmee het Circle Stone initiatief te ondersteunen. Door grafstenen voor hergebruik geschikt te maken willen wij ons “ steentje” bijdragen aan het behoud van delfstoffen voor komende generaties. "

Bezoek website

Rieks Boll

"Een goed initiatief. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan een betere wereld. "

Bezoek website

Debbie Hofstra en Johan Baggerman

"De Baarnsche Steenhouwerij Kreuning staat voor vakmanschap én verantwoord ondernemerschap! De ontwikkeling van Circle Stone is hierbij een waardevolle aanvulling."

Bezoek website

Ilse Maes

"Lavertu Steenhouwers is al sinds 1911 een familie bedrijf met liefde voor het vak. Wij vinden het belangrijk om de oude ambacht in stand te houden maar ook om mee te gaan met de tijd. Tegenwoordig is iedereen veel bewuster en is verduurzaming belangrijker geworden. Daarom sluiten wij ons graag aan bij zo’n goed initiatief als Circle Stone."

Bezoek website

Den Hollandsche Gedenktekens

"“Als specialist in persoonlijke gedenktekens staat de materiaalkeuze bij ons centraal. We vinden het belangrijk dat materialen duurzaam zijn gewonnen en duurzaam zijn in gebruik. Het initiatief van ‘Circle Stone’ sluit dan ook volledig op onze visie en werkwijze aan." "

Bezoek website

Allround Natuursteen

"Wees zuinig op de aarde want deze is niet vervangbaar, vinden we bij Allround Natuursteen en daarom steunen wij ook van harte het Circle Stone initiatief. "

Bezoek website

Begraafplaats Karssenhof

"Gemeente Ouder-Amstel draagt haar steentje bij als partner van Circle Stone"

Bezoek website

Jeroen van Leeuwe

"Ik vind het leuk om te laten zien dat het ook op een verantwoorde manier kan. We hebben in ons land een bijna onuitputbare bron van materialen die we kunnen hergebruiken, waarom dan stenen van ver weg halen? "

Bezoek website

R.K. Begraafplaatsen Bergen op Zoom

"Steeds meer gaan wij duurzaam te werk op onze begraafplaatsen in Bergen op Zoom en hoe mooi is het als we de oude grafmonumenten waar afstand van is gedaan een tweede leven te geven in plaats van te vernietigen. ” Duurzaam leven; zo leef je echt bewust “ "

Bezoek website

Begraafplaats Vredenhof

"Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het milieu en willen dit ook terugzien in hun afscheid. Een duurzame grafsteen is één van de opties. De mogelijkheid om grafmonumenten te hergebruiken vinden wij een mooi initiatief. Daarom sluiten wij ons graag aan bij Circle Stone. "

Bezoek website

Gemeentelijke begraafplaats Nijkerk

"We begrijpen dat het (verwerken van) verlies, afscheid en wijze van herdenken persoonlijk is. Een grafmonument kan daaraan bijdragen. Door ons aan te sluiten bij Circle Stone benadrukken wij het belang van duurzaam materiaal voor een grafsteen."

Bezoek website

Begraven in Almelo

"Goede materialen in de puincontainer? Kostbaar en slecht voor onze aardbol! Samen met Circle Stone werken wij aan een duurzame verwerking van oude grafmonumenten. "

Bezoek website

Karel Mul

"Ons 125 jarig familiebedrijf heeft respect voor het materiaal waarmee wij werken en maken graag weer mooie stenen van het materiaal van de eerdere generaties."

Bezoek website

Martin Timmerman

"Timmerman Natuursteen is een modern maar ook ambachtelijk bedrijf wat alles met natuursteen kan. Pas ontgonnen of al eerder gebruikt. Zagen, schuren, beletteren. Immers, steen gaat langer mee dan een mensenleven."

Bezoek website

Anton Steller

"Het hergebruiken van grafstenen is een logische stap in deze tijd waar veel aandacht is voor duurzaamheid. Op eenvoudige wijze kunnen wij ons steentje bijdragen aan het verlengen van de levensduur van grafmonumenten."

Bezoek website

Arno Voogt

"Als we met elkaar het idee los kunnen laten van een “tweedehands steen” en we ook de begraafplaatsregels kunnen versoepelen met Circle Stone kunnen we ook in de uitvaartbranche net dat stapje extra zetten dat zo hard nodig is om het verschil te maken."

Bezoek website

Natuursteen Westerkwartier en Jorna gedenktekens

"In deze tijd van duurzaamheid en zuinig moeten zijn met de grondstoffen die almaar schaarser worden, past het goed bij ons als bedrijf om deze materialen her te gebruiken. Natuursteen bewerken en klaar maken voor een 2e kans monument sluit hier goed bij aan! "

Bezoek website

Kees de Kort

"Toen we bij het ontwerpen van het monument van mijn vader, gebruik wilden maken van restmateriaal van natuursteen blokken, waren we eigenlijk al bezig met recycling. "

Bezoek website

Begraafplaats de Lichtenberg

"Wij houden van “Buiten” zijn en genieten van de Natuur, daar zijn we zuinig op! Graag dragen wij daar op deze manier ons “steentje” aan bij. "

Bezoek website

Henry de Bruijn

"Wij werken zo groen mogelijk, biologisch en met zoveel mogelijk hergebruik van materialen. Dus waarom elders in de wereld voor een nieuwe steen het milieu extra belasten, terwijl hier prima stenen zijn die kunnen worden hergebruikt?"

Bezoek website

Herdenkingspark Westgaarde

"PC Uitvaart is samen met u onderweg naar een duurzame wereld. Want bij een bewust leven, hoort ook een groen afscheid. Een duurzaam grafmonument maakt hier deel van uit. Als partner van Circle Stone dragen we letterlijk een steentje bij aan een betere wereld, ook voor de generaties na ons. "

Bezoek website

Ron Verheijen

"Graniet is tijdloos en bijzonder sterk materiaal. Daarom ideaal voor hergebruik. "

Bezoek website

Algemene begraafplaats Uithoorn

"Gemeente Uithoorn draagt haar steentje bij als partner van Circle Stone"

Bezoek website

Overkamp Gedenktekens

"Van oudere gedenktekens maken wij graag herinneringsobjecten en ondersteunen zo dan ook actief van Circle Stone."

Bezoek website

Peter Luijkx

"ik wil ons stukje wereld groener maken en de leeftijd van stenen recht doen. Daarom zijn wij groot voorstander van hergebruik."

Bezoek website

Cuperus Gedenken

"“Bij Cuperus geloven we dat een tijdloos en persoonlijk vormgegeven monument bijdraagt aan het levend houden van herinneringen. Het hergebruiken van materialen na het ruimen van een graf houdt de herinneringen levend en heeft tevens minder impact op het milieu.” "

Bezoek website

Begraafplaats en Crematorium Westerveld

"“Begraafplaats & Crematorium Westerveld is een bijzonder gedenkpark waar natuur en monumenten prachtig samengaan. Het behouden en onderhouden van die natuur is voor ons heel belangrijk en daarom hebben we duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan. En dat hebben niet alleen wij als medewerkers, maar ook steeds meer van onze gasten. In dat kader biedt Circle Stone een heel mooi initiatief waar we graag aan meewerken!”"

Bezoek website

Max & Vas de Groot

"Alvasco steenhouwerij is een familiebedrijf dat zich al vijf generaties lang inspant om unieke monumenten tot stand te brengen. Alvasco wordt al jarenlang doorgegeven van vader op zoon, waardoor het vak goed ingeslepen is. Onze kracht is o.a. dat wij als geen ander het oude ambacht kennen."

Bezoek website

Een belangrijke partner voor ons is de Stichting DeNuo-steen. Al sinds 2014 stimuleren zij het hergebruik van hardstenen grafmonumenten in de regio Zwolle, Midden-  en Noord- Overijssel en Zuid- Drenthe. De stichting heeft goede contacten met eigenaren en beheerders van begraafplaatsen. De samenwerking met Circle Stone verstevigt hun positie in deze regio. Zie

Bent u steenhouwer?
Word partner!