Vind een Circle Stone

Wilt u weten waar u in Nederland al terecht kan voor een Circle Stone? Op deze kaart vindt u alle steenhouwers die u een Circle Stone kunnen aanbieden.

Ook de begraafplaatsen die meedoen en die vrijgekomen stenen een nieuw leven gunnen, staan hier genoemd.

Begraafplaatsen

Steenhouwers

Onze partners

Peter Luijkx

"ik wil ons stukje wereld groener maken en de leeftijd van stenen recht doen. Daarom zijn wij groot voorstander van hergebruik."

Bezoek website

Huub Hanique

"Wij zijn ons ervan bewust dat de aarde niet onuitputtelijk grondstoffen kan leveren. Wij werken er dan ook graag aan mee om een betere/groene aarde aan de volgende generaties door te geven."

Bezoek website

Max & Vas de Groot

"Alvasco steenhouwerij is een familiebedrijf dat zich al vijf generaties lang inspant om unieke monumenten tot stand te brengen. Alvasco wordt al jarenlang doorgegeven van vader op zoon, waardoor het vak goed ingeslepen is. Onze kracht is o.a. dat wij als geen ander het oude ambacht kennen."

Bezoek website

Michiel van Ommen

"Onze aarde is niet onuitputtelijk. Als wij de aarde voor de volgende generaties leefbaar willen achterlaten dan moeten wij er verantwoord mee om gaan. De tijd van alles weggooien is voorbij. Hergebruik van materialen is de nieuwe standaard."

Bezoek website

Rieks Boll

"Een goed initiatief. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan een betere wereld. "

Bezoek website

Debbie Hofstra en Johan Baggerman

"De Baarnsche Steenhouwerij Kreuning staat voor vakmanschap én verantwoord ondernemerschap! De ontwikkeling van Circle Stone is hierbij een waardevolle aanvulling."

Bezoek website

Jan Paul ’t Hart

"Schols en ’t Hart Grafmonumenten Delft (1906) is nog steeds een familiebedrijf waar nu de derde generatie werkzaam is. Langetermijnvisie, kwaliteit en duurzaamheid zijn onze trefwoorden. Zeker als het monument uit de familie van de overledene afkomstig is, kan ook de emotionele waarde groot zijn. Dan heeft het hergebruik van het grafmonument nog extra waarde. Door onze jarenlange ervaring kunnen we vaak een passende oplossing aanbieden. "

Bezoek website

Ilse Maes

"Lavertu Steenhouwers is al sinds 1911 een familie bedrijf met liefde voor het vak. Wij vinden het belangrijk om de oude ambacht in stand te houden maar ook om mee te gaan met de tijd. Tegenwoordig is iedereen veel bewuster en is verduurzaming belangrijker geworden. Daarom sluiten wij ons graag aan bij zo’n goed initiatief als Circle Stone."

Bezoek website

Naomi Hoogenberg

"Hoogenberg-Wegerif is een familiebedrijf dat sinds 1897 al vijf generaties natuursteen bewerkt. Wij zetten ons vakmanschap graag in om daarmee het Circle Stone initiatief te ondersteunen. Door grafstenen voor hergebruik geschikt te maken willen wij ons “ steentje” bijdragen aan het behoud van delfstoffen voor komende generaties. "

Bezoek website

Siska Bod

"Duurzaam ondernemen. Wij maken de cirkel rond. "

Bezoek website

Erik Posthuma Ronald Haveman

"Als ambachtelijk natuursteenbedrijf willen ook wij onze bijdrage leveren aan een schonere en duurzame samenleving. Door middel van het initiatief ‘Circle Stone’ geven wij nabestaanden de kans om mét ons te werken aan een duurzamere wereld… "

Bezoek website

Ron Verheijen

"Graniet is tijdloos en bijzonder sterk materiaal. Daarom ideaal voor hergebruik. "

Bezoek website

Ingrid Holtmann

"Hagens staat voor persoonlijk contact en accuraat werk. Wij beseffen dat een grafmonument of urn-monument bij het karakter van de overledene moet passen en tegelijkertijd moet voldoen aan de eisen van de nabestaanden."

Bezoek website

Jeroen van Leeuwe

"Ik vind het leuk om te laten zien dat het ook op een verantwoorde manier kan. We hebben in ons land een bijna onuitputbare bron van materialen die we kunnen hergebruiken, waarom dan stenen van ver weg halen? "

Bezoek website

Anton Steller

"Het hergebruiken van grafstenen is een logische stap in deze tijd waar veel aandacht is voor duurzaamheid. Op eenvoudige wijze kunnen wij ons steentje bijdragen aan het verlengen van de levensduur van grafmonumenten."

Bezoek website

Tom Lamers

"Mijn familie zit al meer dan 150 jaar in het steenhouwersvak. Ik werk nog steeds op dezelfde ambachtelijke manier zoals mijn voorouders dat deden. Een ambachtelijk bedrijf dat alles zelf maakt in eigen werkplaats, inclusief haar grafwerk. Hergebruikte stenen gebruiken wij al langere tijd, goed voor onze mooie wereld en een verlenging op ons vakmanschap."

Bezoek website

Geert en Maja van Helvoirt

"Peterse natuursteen staat voor vakmanschap en duurzaamheid. Wij werken graag mee aan het initiatief Circle Stone om mooie natuursteen opnieuw te gebruiken."

Bezoek website

Arno Voogt

"Als we met elkaar het idee los kunnen laten van een “tweedehands steen” en we ook de begraafplaatsregels kunnen versoepelen met Circle Stone kunnen we ook in de uitvaartbranche net dat stapje extra zetten dat zo hard nodig is om het verschil te maken."

Bezoek website

Martin Timmerman

"Timmerman Natuursteen is een modern maar ook ambachtelijk bedrijf wat alles met natuursteen kan. Pas ontgonnen of al eerder gebruikt. Zagen, schuren, beletteren. Immers, steen gaat langer mee dan een mensenleven."

Bezoek website

Henry de Bruijn

"Wij werken zo groen mogelijk, biologisch en met zoveel mogelijk hergebruik van materialen. Dus waarom elders in de wereld voor een nieuwe steen het milieu extra belasten, terwijl hier prima stenen zijn die kunnen worden hergebruikt?"

Bezoek website

Team Zegestede

"Omdat wij geloven in duurzaamheid en het milieu een warm hart toedragen. Team Begraafplaats Zegestede"

Bezoek website

Karel Mul

"Ons 125 jarig familiebedrijf heeft respect voor het materiaal waarmee wij werken en maken graag weer mooie stenen van het materiaal van de eerdere generaties."

Bezoek website

Margee Kemp-IJlstra

"Het heet nu duurzaamheid maar het is eigenlijk gezond verstand. Waarom zo iets moois vernietigen als het opnieuw gebruikt kan worden?"

Bezoek website

Carlo van Mierlo

"Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel Eerlijk zakendoen, met oog voor mens en milieu. Wij vinden het dan ook belangrijk om nog mooie natuursteen niet verloren te laten gaan. "

Bezoek website

Een belangrijke partner voor ons is de Stichting DeNuo-steen. Al sinds 2014 stimuleren zij het hergebruik van hardstenen grafmonumenten in de regio Zwolle, Midden-  en Noord- Overijssel en Zuid- Drenthe. De stichting heeft goede contacten met eigenaren en beheerders van begraafplaatsen. De samenwerking met Circle Stone verstevigt hun positie in deze regio. Zie

Bent u steenhouwer?
Word partner!