Over ons

Wie wij zijn

Circle Stone is een initiatief van de Stichting GreenLeave. GreenLeave is opgericht door een aantal op duurzaamheid gerichte uitvaartondernemers, en heeft als doel om de uitvaart in Nederland te verduurzamen. Alle aangesloten uitvaartondernemingen bieden hun klanten een pakket van duurzame producten en diensten aan. Op die manier wordt de keuze makkelijker en toegankelijker.

Aangezien de grafsteen een belangrijk onderdeel van de uitvaart is, met een relatief grote impact op mens en milieu, heeft de Stichting GreenLeave besloten het initiatief tot Circle Stone te nemen.

Circle Stone wordt ondersteund door de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB). De LOB is de enige vakorganisatie op het gebied van begraven en begraafplaatsen en geniet als zodanig landelijke bekendheid. De LOB heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en steunt het initiatief van Circle Stone, onder andere door het onder de aandacht van haar leden te brengen.

Ook de Algemene Nederlande Bond van Natuursteenbedrijven ondersteunt het initiatief Circle Stone.

 

 

Visie en missie

In de huidige consumptiemaatschappij worden onze natuurlijke grondstofreserves in een hoog tempo uitgeput. Het is bijna vanzelfsprekend geworden dat we gebruikte materialen aan het einde van de eerste levenscyclus weggooien en nieuwe grondstoffen delven. Dit terwijl veel grondstoffen heel goed terug te winnen zijn uit producten en op die manier in de kringloop kunnen blijven. Bovendien bespaart het de energie die komt kijken bij het delven van nieuwe grondstoffen én de energie voor het transporteren er van.

De transitie naar een zogenaamde Circulaire economie, waarin we grondstoffen in de gebruikscyclus houden, is dan ook van groot belang voor een duurzame aarde.

Grafmonumenten zijn producten waarop dit circulaire model bij uitstek mogelijk is. Het gaat om grote hoeveelheden grondstof, die met veel energie gewonnen zijn en die van ver getransporteerd worden. Bovendien zijn ze bij uitstek geschikt voor een nieuwe levenscyclus: ze kunnen zonder gebruik van nieuwe grondstoffen en zonder verlies van kwaliteit  vele malen opnieuw gebruikt worden.

Het is onze missie om de milieu-impact van grafstenen te verminderen en om natuursteen te behouden voor toekomstige generaties.

Om deze transitie mogelijk te maken is een verandering in denken en een verandering in werken nodig. Daar kunnen alle schakels in de keten aan bijdragen. Met de website van Circle Stone willen wij alle partijen informeren over hun rol om dit mogelijk te maken.

De steenhouwers en begraafplaatsbeheerders kunnen bijdragen door stenen een nieuw leven te geven. En de klant kan het beslissende verschil maken door te kiezen voor een monument dat bewaard blijft voor volgende generaties.

Contact

Voor meer informatie over Circle Stone kunt u contact opnemen met de Stichting GreenLeave.

Stichting GreenLeave

P/A:  Tuinzigtlaan 11

4813 XH Breda                                                                                                                                                                                                                                                         

 

 

info@greenleave.nu

KvK nummer 60318651

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vind een Circle Stone
bij u in de buurt.

Wilt u weten waar u in Nederland al terecht kunt voor een Circle Stone? Op deze kaart vindt u alle steenhouwers die u een Circle Stone kunnen aanbieden.